Здравейте колеги.Сега покрай тия дъждове забелязах,че багажника на алфата ми се пълни с вода.Много интересно немога да разбера от къде идва тая вода.Качих я на канал и забелязах отдолу някакви тапи на най-ниското ниво на колата ми,който ми казаха че служили за отводняване на купето и багажника.Залипих ги добре със водоустойчив силикон,но не помоага.Имате ли идея от каде може да влиза водата.Благодаря ви предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
наводнен багажник
Collapse
X
-
Колега незнам от къде ти се пълни багажника, но по принцип както всичко друго на земята така и водата посоката на движение и е от горе на долу. Няма как през дренажните дупки да влезе вода и да се качи до багажника ти
Провери си уплътненията на багажника.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Според мен е възможно (поне при мен подозирам, че от това беше) да се стича вода под задния стоп (между него и бронята) и да "подлизва" навътре под кората, но вече на дъното се вижда и усеща, че е мокро. Аз по друга причина (сменях крушки) изолирах там малко зоната и сега си е ок. Но това е само хипотеза. Наистина и при мен беше влажно само и единствено дъното, нито една стена или кора...Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
И аз имам същия проблем. И при мен водата е много. Наистина много. Всяка седмица с гидорийката си изтисквам значително количество вода - може би над 50-100 грама. А отгоре всичко е сухо.
Махах абсолютно всички мокети. От никъде не влиза. Уплътнението е сухо. Стопа - сух. Акумулаторния отсек - сух. Машинката за антената - суха. Като клекна под колата - дъното е сухо. Стопа ми е лакиран (запечатани са евентуалните пукнатини) а гумените му уплътнения към ламарината прилягат идеално. Да ама не - вода си има.
Възможно ли е да е конденз от задния джам, стичащ се надолу, по вътрешната страна на ламарините лека по лека да пълни багажника с вода? Всичко започва да мухлясва и сигурно ще става по-зле. Чистя и мухала постоянно но ефекта е временен.
След миналата зима си прах мокетите и корите в багажника и всичко се оправи, но това не е решение.
Comment
-
И аз да се включа понеже имам размисли над такъв проблем при 146-цата. Та при продължителни дъждове и при мен на дъното, в легена, където е резервната гума се събира вода. Гледам там си има дупка за оттичане явно, която си е дупка като дупка, гледаш пътя. Не е ли възможно от там да влиза вода докато караш, малко малко, но след 3 дни дъжд се събира достатъчно. А то не може всичко да се оттече, защото все пак не е теракот с наклон дъното на багажника...Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеИ аз да се включа понеже имам размисли над такъв проблем при 146-цата. Та при продължителни дъждове и при мен на дъното, в легена, където е резервната гума се събира вода. Гледам там си има дупка за оттичане явно, която си е дупка като дупка, гледаш пътя. Не е ли възможно от там да влиза вода докато караш, малко малко, но след 3 дни дъжд се събира достатъчно. А то не може всичко да се оттече, защото все пак не е теракот с наклон дъното на багажника...Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеАз на моята не съм махал мокетите за да видя как е отдолу, но отвън има две маркучета, които мисля че са за отводняване и които маркучета висят около 10см. от "дъното" на колата. Т.е. крайно невероятно ми се струва, точно оттам да влезе вода в багажника.
Comment
-
Аз пък съм нямал подобен проблем с багажника като се има в предвид че имам направени отдушници на багажника пробити в подкалника а отгоре за сложени предпазни мрежички с вата отдулу да не влиза прах и въпреки това съм карал в такава вода и пак съм нямал такъв проблем колеги.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениеАз пък съм нямал подобен проблем с багажника като се има в предвид че имам направени отдушници на багажника пробити в подкалника а отгоре за сложени предпазни мрежички с вата отдулу да не влиза прах и въпреки това съм карал в такава вода и пак съм нямал такъв проблем колеги.
П.П. Преди половин час направих пак една голяма локва на паркинга - поне 150 - 200 мл. Баси ужаса.
Всичко съм изкарал, вкл. крик, резервна гума, ключове. Само аптеката, пожарникаря и триъгълника са скатани там. Тапицерията си побелява от мухала и едва сварвам да го почистя
Comment
-
На мойто определено като ново имаше проблем и той идваше от стоповете0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
От уплътненията на стопа около крушките ли адаш?
Щото моите уплътнения прилягат идеално към отворите в ламарината, па дори и да не са, си мисля, че не може да влезе чак толкова вода... си мисля аз.
Comment
Comment